Atopisch eczeem/chronisch eczeem

26-01-2021
Wat is atopisch eczeem(constitutioneel) chronisch eczeem? 
 
Eczeem is een verzamelnaam van huidaandoeningen die bij veel mensen voorkomt. Maar wat is het nu eigenlijk. Atopisch eczeem (ook wel constitutioneel eczeem genoemd) wordt gezien als een niet-infectieuze ontstekingsreacties.  Hierdoor ontstaat jeuk, roodheid en schilfering.

Hoe onstaat atopisch eczeem?

De precieze oorzaak van atopisch eczeem is onbekend. Men zegt dat het eczeem onstaat of verergerd door diverse factoren, van zowel binnenuit (endogeen) als van buitenuit (exogeen). Dus de erfelijke aanleg en de talloze allergene en niet allergene stoffen in je omgeving. Er ontstaat een verstoring van de barrière functies. (filaggrine tekort)

Bij atopisch eczeem is de huid en het slijmvlies-immuumsysteem (hieronder verstaan we darmen, longen, neus, keel, urinewegen) wat als bescherming moet dienen voor de buitenkant aangetast.

Filaggrine eiwit.
Uit onderzoek blijkt dat een deel van de patiënten met atopisch eczeem een tekort heeft aan het lichaamseigen filaggrine eiwit. Filaggrine heeft een belangrijke rol in de functie van de huid barrière (bescherming). Het zorgt voor een natuurlijke bevochtiging van de huid (NMF natural moisturing factor) en het dichthouden van de huid. Bij tekort ontstaat een droge en een verslechterde huidbarriere. De huid is hierdoor constant "lek". Hierdoor kunnen bacterien en virussen gemakkelijk van buitenaf de huid binnendringen. En verliest de huid gemakkelijk zijn vochtgehalte.

De huid is droog, gemakkelijk geïrriteerd en overactief

Wat kun je eventueel ertegen doen? 

*het herstellen van je barrière functies. (huid, darmen, longen etc.)
*triggers weglaten uit voeding en buitenaf. 
*het lichaam daar helpen met suppletie.
*het verlagen van je laag gradige ontstekingen, aanpassen voeding en levensstijl. 
*juiste crème’s gebruiken om de huid van buitenaf te beschermen.
*avocado’s eten, dit helpt filaggrine tekort. Je kunt tevens de binnenkant schil op je huid smeren of als masker aanbrengen. 
  

 

BARRIER+

Een nieuw supplement voor een hele speciale huid: atopisch eczeemhuid, psoriasis, ichthyosis. Uit wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat de ingrediënten uit Barrier+ filaggrine aanmaak herstellen waardoor de huid meer beschermd is en een betere natural moisturizing factor kan ontwikkelen. Ondersteun daarnaast infecties, wondgenezing, spieren na sporten met Barrier+.
Prijs: €125,00 Verpakking: 6 weken / 45 doseringen

Ben jij nu benieuwd wat voor jou het beste advies is, dan ontvangen wij je graag voor een vrijblijvende huidanalyse. En dan kijken we samen wat voor jou het beste behandelingsplan is.

Tot gauw!

Liefs Ramona.