Wat doet een peeling voor de huid?

29-04-2020

Wat doet een peeling voor uw huid? 

Soms heeft de huid net iets meer nodig om af te komen van die vervelende pukkeltjes, doffe, vermoeide look of fijne lijntjes. Je kunt dan kiezen voor een medische peeling. Wat houdt deze behandeling precies in? En wat doet een peeling voor de huid?


Wat is een medische peeling?
Bij een medische peeling wordt de huid behandeld met een hoge concentratie van een zuur, bijvoorbeeld glycolzuur of salicylzuur of melkzuur.

Deze ingrediënten zorgen ervoor dat dode huidcellen verwijderd worden. Hierdoor wordt een frissere en stralende huid zichtbaar. Oneffenheden als littekens, zonschade, pigmentvlekken en acne kunnen verminderen, en daarnaast wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd.

Een peeling bevat hogere concentraties zuren dan de exfoliant voor dagelijks gebruik. Het effect op de huid zal hierdoor groter zijn. De gekozen concentratie en ingrediënten is afhankelijk van de wensen/huidklachten van de cliënt.

Bij het BEAUTY atelier werken wij met Fillmed medische peelings.

Fillmed biedt drie verschillende peelings:

Light peel: voor de gevoelige en acne-huid.
Time peel: voor de fijne lijntjes en versteviging.
Bright peel: voor pigmentvlekken en glans.

De Fillmed peelings hebben een betere tolerantie, de huid is (nagenoeg) niet rood en gaat niet vervellen. Deze peelings worden daarom ook de lunchpeeling genoemd, je ziet er direct fantastisch uit!

Wilt u ook ervaren wat een peeling voor uw huid kan doen? Boek dan uw afspraak via de online bookings knop.