Double cleansing

30-05-2020

Tussen alle make-up trends door vergeten we vaak het allerbelangrijkste: het schoonmaken van de huid. En nee, een plens water of doekje over je gezicht is niet voldoende voor een goed gereinigde huid. Het is tijd voor double cleansing!

wat is double cleansing?

Double cleansing is een reinigingsmethode voor de gezichtshuid die in Zuid-Korea en Japan al decennia populair was, voor het overwaaide naar het Westen.
Simpel gezegd is DOUBLE CLEANSING het twee keer reinigen van de gezichtshuid, waarbij je na elkaar 2 verschillende reinigingsproducten, ofwel 'cleansers', gebruikt.

Double cleansing is een snelle routine die geschikt is voor alle huidtypen, zelfs de gevoelige huid, omdat je voorkomt dat je gaat slapen met een huid vol potentieel irriterende stoffen. Het is ook ideaal als je in de stad woont, waar je huid elke dag veel te verduren heeft van de stedelijke vervuiling. 


stap 1, Verwijder make-up, vuil en talg

Met een cleansing olie of cleansing balsem  verwijder je al je make-up en het vuil en talg wat zich die dag heeft opgebouwd op jouw gezicht. Belangrijk hierbij is om het reinigingsproduct goed in te masseren voor een minuut. Spoel het product daarna goed af met lauwwarm water 

stap 2, Cleanser op waterbasis

Reinig vervolgens de huid met een cleanser op waterbasis. (cleansing milk of micellair water)Daarmee verwijder je de laatste restjes make-up, maar ook vuil en dode huidcellen. Gebruik hiervoor een wattenschijfje en wees zacht voor de huid. Spoel je gezicht af met water.

Door de huid op twee niveaus te reinigen, ben je gegarandeerd van een schone huid. Je huid kan hierdoor 's avonds veel beter herstellen en jouw favoriete skincare producten die je na de reiniging gebruikt, zullen ook veel beter hun werk doen!

Je hoeft 's morgens de double cleansing niet te herhalen als je de stappen de avond ervoor al hebt uitgevoerd. Een zachte reiniging met een cleanser op waterbasis is dan voldoende. 

Bent u opzoek naar effectieve behandelingen en producten voor uw huid, en wilt u een eerlijk en persoonlijk advies dan ontvangen wij u graag voor een vrijblijvende huidanalyse. En dan kijken we samen wat voor u het beste verzorgingsritueel is. Plan nu een afspraak via de boekingsknop