Hyaluronzuur

28-05-2020

Als er één ingrediënt erg populair is in cosmeticaland de afgelopen jaren, dan is het wel hyaluronzuur. Het zou dé antirimpelbelofte zijn en zit dus overal in tegenwoordig. Wat is er zo bijzonder aan hyaluronzuur, hoe werkt het en wat moet je weten over huidverzorging met dit ingrediënt.

WAT IS HYALURONZUUR EN WAT DOET HET?

Hyaluronzuur is een suikermolecuul die van nature in je lichaam wordt aangemaakt. Het vormt bijvoorbeeld het hoofdbestanddeel van de vloeistof in onze gewrichten waardoor deze soepel kunnen bewegen. Hyaluronzuur komt ook voor in de huid, in onder meer het bindweefsel, en speelt daar een belangrijke rol in processen als wondgenezing. 

Maar de grootste kracht van hyaluronzuur is het binden van grote hoeveelheden vocht. In de huid is hyaluronzuur dan ook belangrijke voor hydratatie en volume.

De huid verliest naarmate we ouder worden vocht. Daardoor wordt je huid minder stevig en flexibel. Het speciale van hyaluronzuur is dat het in staat is vocht vast te houden; beter dan welke natuurlijke of synthetische polymeer dan ook. Dat is belangrijk met het oog op een ouder wordende huid, omdat een gezond vochtgehalte één van de belangrijkste eigenschappen is van een jeugdig uitziende huid.

Hyaluronzuur versterkt ook de huidbarrière (de buitenste huidlagen). Een gezonde huidbarrière voelt zachter, gladder en voller aan en ziet er jonger uit. Verder zorgt hyaluronzuur voor bescherming door antioxidanten tegen schade door vrije radicalen en kalmeert het de huid.

 Welk huidtype?

Hyaluronzuur is geschikt voor elk huidtype. Het ingrediënt werkt echter het beste in een vochtige omgeving. Bij een droge huid zijn er daarom extra ingrediënten in een crème nodig om de stof zijn werk te laten doen. 


Heb je vragen over wat hyaluronzuur voor jouw huid kan betekenen bel dan 06-27872083 of boek een gratis huidanalyse via de online boekingsknop