Wat doet een masker voor je huid?

01-06-2020

Een mooie manier om even wat voor jezelf te doen, is bijvoorbeeld  jezelf te verwennen met een gezichtsmasker. Afgezien dat dit heel lekker en ontspannend kan zijn, doet het ook veel goeds voor je huid. Wat het precies doet, is een beetje afhankelijk van het soort masker dat je gebruikt. Maar welk masker gebruik je waarvoor? En hoe vaak mag je een masker gebruiken?

De werking van de meeste gezichtsmaskers is gebaseerd op het tijdelijk afsluiten van de huid. Warmte en vocht worden vastgehouden wat voor een betere doorbloeding van de huid zorgt. 

Er zijn verschillende soorten maskers te koop: plumping maskers, diep reinigende maskers, zuurstofmaskers, vitaminemaskers, paraffine maskers, zwavelmaskers, adstringerende maskers, hydraterende maskers en verstevigende maskers. Voor elk type huid is er wel een bepaald soort masker te vinden. 

Welk gezichtsmasker moet ik gebruiken?

Er zijn gezichtsmaskers voor ieder huidtype. Dit kun je het beste laten bepalen d.m.v. een huidanalyse bij je schoonheidsspecialiste. Verder zijn er crème gezichtsmakers en gel gezichtsmaskers. Welk masker voor jou huid geschikt is hangt ook net af van je huidtype. Veruit de meeste gezichtsmaskers breng je aan voor ca. 10 tot 20 minuten maar er zijn ook enkele gezichtsmaskers welke je gedurende de nacht op je gezicht laat intrekken.

Door regelmatig een gezichtsmasker te gebruiken, verbetert je huidconditie. 

Door regelmatig een gezichtsmasker te gebruiken, wordt je huid dieper gereinigd en kan je huid de huidverzorging producten beter opnemen.  

Heb je last van specifieke huidproblemen, zoals een droge huid, onzuiverheden of beginnende rimpels, dan kan een gezichtsmasker helpen om hier iets aan te doen. 

Het regelmatig gebruiken van een gezichtsmasker verwijdert ook dode huidcellen, hierdoor blijft je huid langer schoon en voorkom je dat poriën verstoppen en heb je een stralender huid. 

Belangrijke dag? Breng dan nog snel even een gezichtsmasker aan. Door de hoge concentratie aan werkzame stoffen heeft een gezichtsmasker direct zichtbaar resultaat. Je huid gaat direct stralen, krijgt een gezonde glans en kleine oneffenheden worden minder zichtbaar. Zo kun je zelfverzekerd op pad!


Hoe breng ik een gezichtsmasker aan?

Een gezichtsmasker breng je aan na de reiniging en een eventuele peeling of anders na de reiniging en voor de lotion.

Het is stap 4 in je skincare routine (check blog Van reinigen tot smeren. Dit is de juiste volgorde voor je skincare). Het is een beetje afhankelijk van je huid en het soort masker dat je gebruikt, maar één keer per week een masker is doorgaans meer dan voldoende.

Bent u opzoek naar effectieve behandelingen en producten voor uw huid, en wilt u een eerlijk en persoonlijk advies dan ontvangen wij u graag voor een vrijblijvende huidanalyse. En dan kijken we samen wat voor u het beste verzorgingsritueel is. Plan nu een afspraak via de boekingsknop