Serums en boosters wat is het verschil.

08-06-2020

De basis van een mooie huid is een goede huidverzorgingsroutine maar voor specifieke problemen (zoals vergrote poriën, een vochtarme huid en hyperpigmentatie) kun je kiezen om iets extra's voor de huid te gebruiken. Boosters, serums en ampullen zijn allemaal  om deze specifieke problemen aan te pakken en te verminderen.  

Een goede huidverzorgingsroutine met de juiste producten zoals een reiniger, exfoliant, dagcrème met SPF en nachtcrème zorgen dat je een mooiere huid krijgt. Maar soms is er meer nodig om bepaalde problemen aan te pakken. Door te kiezen voor hoog geconcentreerde  producten kun je problemen zoals tekenen van huidveroudering, pigmentvlekjes, dehydratatie en vergrote poriën aanpakken en zichtbaar drastisch verminderen. 

Boosters

Boosters hebben een lichtgewicht textuur zodat je ze makkelijk kunt combineren met de andere producten in je huidverzorgingsroutine. Ze hebben een hoge concentratie van één cruciaal ingrediënt voor je huid( zoals bijvoorbeeld retinol, vit C of hyaluronzuur). Je kunt ze direct aanbrengen op je huid of mengen met je nachtcrème en serum. Boosters kunnen ook vaak gebruikt worden rond je ogen. 

Serums

Serums hebben verschillende texturen die geschikt zijn voor verschillende huidtypen. Ze bevatten meestal een effectieve mix van krachtige antioxidanten en huidondersteunende ingrediënten die je huid vernieuwen en herstellen. Als je een normale, vette of gecombineerde huid hebt kun je het beste kiezen voor een serum met een lichtgewicht textuur. Voor de droge en gevoelige huid is een serum met een verzachtende formule een goede keus. 

Je kunt serums en booster op verschillende manieren toepassen in je verzorgingsroutine. Je kunt ze tegelijk gebruiken of op afwisselende dagen. Afhankelijk van je behoefte en wensen voor je huid.

Wat is nu dan het verschil tussen crème en serum?

Er bestaan een aantal verschillen tussen crème en serum

TEXTUUR: een serum voelt licht aan en laat geen plakkerig laagje achter op de huid. een crème is vaak dikker en wat vetter van structuur

CONCENTRATIE: een serum heeft een hogere concentratie werkzame stoffen dan een crème

SPF: een serum bevat nooit een SPF dus je kunt een serum niet in plaats van een dagcrème of zonnecrème  gebruiken.


Ben jij nu benieuwd wat voor jou het beste advies is, dan ontvangen wij je graag voor een vrijblijvende huidanalyse. En dan kijken we samen wat voor jou het beste verzorgingsritueel is. Plan nu een afspraak via de boekingsknop