Stap 3, Exfoliëren of scrubben

31-05-2020
Exfoliëren, iedereen heeft het erover. Van huis uit heb je vast meegekregen: niet met make-up naar bed, je huid goed schoonmaken. Maar is dit echt voldoende? Zuid-Koreaanse vrouwen hebben niet voor niets op latere leeftijd zo'n stralende, gladde huid, omdat ze met de paplepel ingegoten hebben gekregen hoe belangrijk huidverzorging is. Tien stappen huidverzorging je iets te veel? Hey, daar kunnen we ons in vinden, maar er is één stap in je verzorgingsroutine die je vast wil toevoegen, omdat het zoveel meerwaarde heeft: exfoliëren. Het verbetert de celdeling van de huid - die 'vernieuwing' van een verse dosis huidcellen vertraagt naarmate we ouder worden - met als resultaat: een frisse, gezonde huid. Zo werkt het op rimpeltjes, maar ook bij acne, onzuiverheden en pigmentatie. Het vernieuwt namelijk het huidoppervlak. Door dode huidcellen te verwijderen zorg je ervoor dat jouw huid er weer stralend uitziet. Dat kan op twee manieren: exfoliëren of scrubben. Maar om de juiste keuze te maken, moet je eerst weten wat het verschil is.


Wat is het verschil tussen scrub en exfoliant?

Een exfoliant (peeling) bestaat eigenlijk altijd uit een verwekende stof. Dit is meestal een zuur, zoals bijvoorbeeld: fruitzuren w.o. citroenzuur en glycolzuur (AHA's), maar ook Salicylzuur (BHA) is een veel gebruikt zuur. Deze zuren lossen als het ware de celtussenstof op, waardoor de dode huidcel er als het ware afvalt. De Perfecting Solution van FillMed is een biologische exfoliant op basis van gluconolactone

Een scrub bestaat uit een crème met fijne tot grove korrel. Doordat je met je vingertoppen deze scrubcrème inmasseert schuren de korreltjes de dode huidcellen weg. Je lichaam kan je ook scrubben met een speciale scrubhandschoen of sisalhandschoen. Net wat je zelf prettig vind in gebruik.
Voor je lichaam kun je beter kiezen voor de scrub en voor je gezicht een milde peeling. Je gezichtshuid is nu eenmaal vele malen dunner dan de huid van je lichaam, dus behandel haar met respect.

Wilt u een verbeterde huidkwaliteit? Probeer dan de FillMed medische peeling als behandeling!
Bij het BEAUTY atelier werken we met FillMed. 
FillMed biedt drie verschillende peelings:
Light peel: voor de gevoelige en acne-huid.
Time peel: voor de fijne lijntjes en versteviging.
Bright peel: voor pigmentvlekken en glans.

Bent u opzoek naar effectieve behandelingen en producten voor uw huid, en wilt u een eerlijk en persoonlijk advies dan ontvangen wij u graag voor een vrijblijvende huidanalyse. En dan kijken we samen wat voor u het beste verzorgingsritueel is. Plan nu een afspraak via de boekingsknop

Tot gauw!

Liefs Ramona