stap 5, Wat is een toner?

03-06-2020

Een goed gekozen toner kan een belangrijke aanwinst zijn voor je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Na het reinigen heeft je huid behoefte aan bestanddelen die het huidoppervlak herstellen. Een goede toner doet precies dit en zorgt ervoor dat je huid er de hele dag jonger, frisser en gladder uitziet. Ongeacht je huidtype. 

Een toner wordt regelmatig verward met een tonic. Dat is niet zo gek, want de benamingen worden in de cosmeticabranche maar al te vaak door elkaar gebruikt. Vroeger werd er gesproken over lotion en tonic, het woord toner werd nog niet gebruikt. Het verschil tussen een lotion en een tonic was toen dat een lotion altijd alcohol bevatte en een tonic niet (of in elk geval minder dan 5 procent). Als je een goede toner gebruikt, kan het herstellende effect vrijwel direct voel- en zichtbaar zijn.

 Er zijn in principe drie typen toners:

Op alcohol gebaseerde toners. Deze bevatten daarnaast vaak ingrediënten die ervoor zorgen dat je huid samentrekt. Deze toners kunnen de huid beschadigen en huidirritatie veroorzaken. De huid heeft moeite om zichzelf te repareren en gezond collageen aan te maken. 

Op water, glycerine of glycol gebaseerde toners die geurstoffen bevatten, zoals rozenwater of citrus. Deze producten worden vaak 'verfrissend' of 'zuiverend' genoemd, maar zijn feitelijk niets anders dan eau de cologne voor je gezicht. Sterk geurende toners kunnen mogelijk schadelijke huidreacties veroorzaken. 

Op water gebaseerde toners die enkel heilzame ingrediënten bevatten, en de huid aanvullen met huidherstellende stoffen (bijvoorbeeld glycerine, vetzuren en ceramiden), antioxidanten en celcommunicerende ingrediënten als niacinamide. het BEAUTY atelier raadt alleen producten aan uit de deze categorie. 

Wat doet een toner nu precies?

Een toner gebruik je dus niet om je huid te ontvetten of 'krachtig te reinigen'. Integendeel. Dit product versterkt juist de huidbarrière en vochtbalans. Een goede toner bevat daarom vooral ingrediënten die de huid kalmeren en beschermen.

Bent u opzoek naar effectieve behandelingen en producten voor uw huid, en wilt u een eerlijk en persoonlijk advies dan ontvangen wij u graag voor een vrijblijvende huidanalyse. En dan kijken we samen wat voor u het beste verzorgingsritueel is. Plan nu een afspraak via de boekingsknop