Van reinigen tot smeren. Dit is de juiste volgorde voor je skincare

26-05-2020

Vroeger was een huidverzorging ritueel simpel. Reinigingsmelk of schuim gevolgd door een tonic en een crème. En klaar was je, maar er is zo veel veranderd op huidverzorging gebied. Soms voelt het aan als wiskunde, zo'n beautyroutine. Smeer je eerst je oogcrème en daarover je dagcrème of andersom? En je exfoliant en serum, wanneer kwamen die ook alweer? Geen zorgen, wij gaan je helpen. Dit is de ideale volgorde voor je huidverzorging.

De juiste volgorde van huidverzorging

Dit is de meest ideale uitgebreide versie. Voordat je ontmoedigd raakt door het aantal stappen en de hoeveelheid beautyproducten hieronder opgeschreven staan, je hebt ze heus niet altijd nodig. Afhankelijk van je wensen en behoefte. Soms heeft de huid iets meer nodig om weer te herstellen.

stap 1. Reinigen met product op olie basis ( cleansing balm, cleansing olie)

stap 2. Tweede reiniging met product op water oplosbaar (cleansing milk , micellair water)

stap 3. Exfoliëren (dagelijks) of scrubben (2x per week)

stap 4. Masker (1x per week)

stap 5. Toner

stap 6. Booster of ampul

stap 7.  Serum

stap 8. Oogcrème en lipcontourcrème

stap 9. Dagcrème of nachtcrème

stap 10. De allerbelangrijkste SPF 30 of SPF 50 (overdag)Stap 1,2,5,6,7,8 en 9 doe je ook twee keer per dag, voor het beste resultaat. In de komende blog ga ik jullie uitleggen waarom dan deze stappen.

Bent u opzoek naar effectieve behandelingen en producten voor uw huid, en wilt u een eerlijk en persoonlijk advies dan ontvangen wij u graag voor een vrijblijvende huidanalyse. En dan kijken we samen wat voor u het beste verzorgingsritueel is. Plan nu een afspraak via de boekingsknop