Vitamine C in huidverzorging

01-05-2020

Vitamine C biedt een krachtige bescherming tegen schadelijke factoren, zoals vervuiling en uv-straling. Een product met vitamine C als ingrediënt, zorgt voor een frisse blik en een jonger uitziende huid.

Vitamine C is de antioxidant die het meest voorkomt in de huid. In tegenstelling tot veel planten en dieren, is de mens niet in staat zelf de vitamine aan te maken. Vitamine C moet worden verkregen uit voeding, zoals citrusvruchten en groene groenten. Deze inname heeft echter weinig effect op de hoeveelheid vitamine C die terug te vinden is in de huid. Op de huid aanbrengen van de vitamine is de aangewezen methode om het vitamine C-niveau in de huid te verhogen. 

VOORDELEN VAN VITAMINE C VOOR DE HUID

🖤Vervagen van zichtbare schade door de zon en oppervlakkige pigmentvlekken.
🖤Een doffe, vlekkerige huid verfrissen.
🖤Het is een krachtige antioxidant: de huid wordt beschermd tegen irritatie, ontstekingsreacties en vervuiling.
🖤Verbetert het natuurlijke genezingsproces, waardoor rode vlekken na puistjes vervagen.
🖤Verhoogt werkzaamheid van een zonnebrandproduct en biedt de huid een betere bescherming tegen uv-straling.


Vitamine C zit in voedingsmiddelen zoals groente, fruit en aardappelen. Met name citrusvruchten (sinaasappel, citroen), kiwi's, aardbeien, bessen, koolsoorten, paprika, tomaten, broccoli, zoete en normale aardappelen bevatten veel vitamine C

Vragen over verzorging met vit C en welke het beste bij u passen? Boek dan vrijblijvend een afspraak voor een huidanalyse.