Waarom is reinigen zo belangrijk?

22-02-2020

Veel mensen reinigen hun huid. Maar waarom doen ze dat eigenlijk? Wat is het nut ervan? En is het iets wat jij ook zou moeten doen? Hier deel ik met je waarom het van belang is om je huid te reinigen en hoe je dat het beste kan doen. Want dames en heren het is zo belangrijk om te reinigen, wel 2x per dag.

Waarom je huid reinigen?

Maar waarom? Ik gebruik toch nooit foundation ofzo?

Reinigen van je huid is dus de eerste en een hele belangrijke stap binnen je verzorging ritueel. Zonder goede reiniging geen gezonde huid en geen huidverbetering, maar een huid met onzuiverheden zoals mee-eters, puistjes en verstoppingen en vaak ook een doffe huid. Omdat de reiniging zo belangrijk is maar veel te vaak onderschat wordt, geef ik jou de  belangrijkste redenen waarom, hoe en waarmee je je huid reinigt.

Het is belangrijk om je huid schoon te maken. Ook als je geen foundation, gekleurde crème's of poeder gebruikt. Je huid vangt namelijk gedurende de hele dag allerlei vuilstoffen op van buitenaf, zoals bijvoorbeeld uitlaatgassen en luchtvervuiling. Maar ook van binnenuit, door zweten en hormonen en het hele innerlijke chemische proces wat de hele dag doorgaat.

Als je de huid niet reinigt en ontdoet van deze schadelijke stoffen, is dat een zware belasting voor je huid. Je huid kan niet goed ademen en er kan daardoor een serieus huidprobleem ontstaan. 

Je mooie verzorging producten kunnen minder goed hun best doen, als de huid niet goed gereinigd is. Een serum word beter opgenomen op een goed gereinigde huid.

De huid reinigen met alleen water werkt niet.

Veel mensen reinigen de huid nog steeds met alleen water. De huid is vet en water en olie mengen niet tenzij je daar een emulsie (reiniging) voor gebruikt. Je doet ook geen afwas zonder afwasmiddel.

EEN GOEDE REINIGING ZORGT ERVOOR DAT DE HUID MINDER SNEL VEROUDERD!

Wil je het beste advies voor jouw huid

Maak dan een afspraak bij het Beauty atelier voor een gratis huidanalyse.