Waarom je NOOIT meer reinigingsdoekjes voor je gezicht moet gebruiken

09-07-2020

Ze zijn niet alleen slecht voor onze riolering, de oceanen en stranden maar ook echt slecht voor je huid. Maak je jezelf nog steeds schuldig aan het gebruik van reinigingsdoekjes? Lees dan even dit, het doet zonder twijfel je ogen openen.

We snappen het, reinigingsdoekjes zijn erg aantrekkelijke want ze zijn simpelweg gemakkelijk. Ze verwijderen make-up in amper enkele seconden, ze kunnen mee in je handbagage én je hoeft er geen water of watjes voor te gebruiken. We begrijpen maar al te goed dat het moeilijk is ze op te geven, maar lees toch maar even dit...


Reinigingsdoekjes reinigen niet even grondig als een echte cleanser en water. Hierdoor blijft er nog make-up en olie achter die je poriën kunnen verstoppen en puistjes en irritatie kunnen veroorzaken. Bovendien bevatten reinigingsdoekjes oplosmiddelen en emulgatoren. En die bestanddelen kunnen bijdragen aan een slechtere huid. Ze komen allemaal op je gezicht terecht en trekken uiteindelijk in de poriën, omdat de meeste mensen ze er na het gebruiken van de doekjes niet meer afspoelen. De conserveringsmiddelen die de reinigingsdoekjes bevatten, kunnen bijwerkingen als uitdroging, overgevoeligheid en de nodige irritaties veroorzaken.

Heb je daarnaast weleens gemerkt dat er een plakkerig laagje op je gezicht achterblijft na het gebruiken van reinigingsdoekjes? Dat zorgt ervoor dat bacteriën gemakkelijker kunnen blijven kleven aan de huid, met een vergrote kans op oneffenheden als gevolg.

Naast het verhoogd risico op onzuiverheden zullen vooral gevoelige huidjes geïrriteerd geraken, alleen al door de harde 'veegbeweging' op zich. Ook de chemicaliën die gebruikt worden in de doekjes zijn niet bepaald huidvriendelijk. Op korte termijn zal je huid irriteren, rood worden en zal je puistjes krijgen. Als je dan geen goeie reinigingsmethode gebruikt, zal je huid op lange termijn meer lijntjes en rimpels vertonen en er grauw uitzien.


Ben jij nu benieuwd wat voor jou het beste advies is, dan ontvangen wij je graag voor een vrijblijvende huidanalyse. En dan kijken we samen wat voor jou het beste verzorgingsritueel is. Plan nu een afspraak via de boekingsknop