Waxen

01-06-2020

WAXEN
Heb je helemaal genoeg van scheren en denk er erover om over te gaan op waxen, maar weet je het nog niet helemaal zeker? Wij halen je twijfels weg en zetten alle voor- en nadelen van waxen even voor je op een rijtje!

Wat is waxen?                                                                                                                                    Waxen is het weghalen van ongewenst haar door er warme of koude ontharingswas op te strijken met een spatel of een roller, het te laten stollen en vervolgens er af te trekken.
VOORDELEN
❤JE LICHAAMSHAAR BLIJFT LANG(ER) WEG                                                                                      

De eerste reden is obvious: zeg maar goodbye tegen vervelende stoppels! Met waxen wordt het haar direct uit het haarzakje getrokken, waardoor je met een zijdezacht huidje achterblijft. Bovendien blijft het haar ook een stuk langer weg.

❤JE LICHAAMSHAAR GROEIT DUNNER TERUG                                                                            

Omdat bij waxen de haartjes direct uit hun haarzakjes worden getrokken, zullen de haartjes ook veel dunner terug groeien (en in mindere mate!) dan wanneer je scheert.

❤WAXEN IS SNEL                                                                                                                                  

Zeker als je je laat waxen in de salon, is het super snel! Je staat na zo'n 30 minuten alweer buiten en dan ben je de komende weken haarloos. Toch beter dan die paar minuten scheren voor maar één dag zonder stoppels!

❤GEEN VERVELENDE SCHEERBULTJES

Misschien nog wel het meest vervelende van scheren: die geïrriteerde rode bultjes die je ervan kunt krijgen. Bye, bye bultjes!

NADELEN
🖤WAXEN DOET PIJN

Tja, we kunnen er wel omheen draaien en zeggen dat het niet zo is, maar it's true. Als haren uit hun haarzakjes worden getrokken, doet dat nou eenmaal eventjes pijn.

🖤WAXEN IS NIET GOEDKOOP

De kosten van waxen verschilt per lichaamsdeel, maar kan oplopen van €10 tot rond de €50. Je moet er wat voor over hebben, maar hé, dan ben je wel een paar weken hairfree.

🖤JE HEBT KANS OP INGEGROEIDE HAREN

Na waxen heb je een hogere kans op ingegroeide haren, omdat je haren helemaal opnieuw weer gaan groeien. Maar ook dit is makkelijk te voorkomen door een milde scrub te gebruiken op het gewaxte gebied.


En je haren moeten lang genoeg zijn om te kunnen waxen. Met lycon precision wax kunnen we de haartjes al vanaf 1 mm verwijderen.
Heb je nog vragen bel dan met 06-27872083 of boek een afspraak via de online boekingsknop.